Picknick

Hej hej

Idag var det dags för skolan igen efter praktiken, 2 dagar kvar!! snart slut!
Vi samlades i salen och hade en kort redovisning av vår praktik som vi varit på, sen var det dags att gå tipspromenad som varade längs vägen till sågudden, det var lite kul men gud så varmt det  var där en sväg....phu....
När vi väl var framme så var det dags för picknick. Uh vad mysigt det var, tur med vädret hade vi också. Jag gick tidigare från skolan för jag och gubben skulle till kyrkan och träna lite så vi vet hur man ska göra när man ska gift sig..KUL! börjar bli lite nervös nu faktisk.... Efter vi hade varit i kyrkan åkte jag och janne till stan och såg på ringar, dyra tyckte jag de var och ingen som jag tyckte var nåt att ha, ska göra  mig en egen ring. Jag tänkte jag skulle ta mammas och pappas giftringar och göra en ring av, det tycker jag vore roligt. Det känns bra att göra så, då har jag med både mamma och pappa i ringen...
När vi kom hem var det fullt hus, Linda, Jacqueline,Jenny, Vendela, Linea och Angelina...Barnen badade i barnpoolen och hade jätteroligt!! Vi andra satt på verandan och pratade llite..Underbart väder!
Nu ska vi ut och montera ihop den stora poolen så vi åxå kan plaska runt lite...gött! Nej nu måste jag ut och få ordning på poolen ;)

Tack och hej

Midsommardagen!

Hejsan hejsan

Hoppas ni har haft en bra midsommar, det har jag haft. Familjen träffades på midsommarafton och åt god mat, jordgubbar naturligtvis, det var så trevligt! Sen var det dags att sova lite för jag skulle iväg och jobba under natten.. Natten gick så fort, så det var helt okej!
Sen var det midsommardagen, var bjuden på 25 års kalas i gunnarskog och dit var jag ju tvungen att gå. Jag, syrran och Maria åkte iväg på festen och partade loss, gud va kul det var! Sen var det dags för gunnevi och Fernandoz.....vi hade jättekul, i alla fall jag trots huvudvärken som var med hela kvällen, ledsamt... Var faktiskt första gången jag var där och jag blev positivt överraskad!
Sen var det dags att åka hem och det var så skönt att komma hem och lägga sig, vi frös så mycket!
Jag hade lånat ut våran bil mitt i natten till gubbens systerdotter, de hade fått krångel med deras bil och tog sig inte hem så de fick låna våran men det var ingen bra idé, den hade de förstört. De hade kört på ett rådjur så helta lyktan fram var totalt trasig, vänster framskärm är inbucklad och revor finns det på den och inte nog med det så fick de punka på bilen...inte så kul :(  Men men så är det, det var sista gången jag lånar ut en bil..ha ha ha ha!!
Idag har det varit en seg dag, varit mycket trött med en lätt bakfylla.....hi hi...bara en lätt.... har sovit nästan hela dagen men det har varit skönt, sen var det dags att tända grillen.....uh så gött de va!!!
Nu ska jag lägga huvudet på kudden och vänta på john blund....
natti natti

kraaam och hej








Äntligen helg!

Hej hej
Ja, då var det äntligen fredag och jag är sååå glad att det är helg!
Idag var det många lediga på min praktikplats så jag fick vara med på miljömyran och jobba idag, det hör ju till socialpsykiatrin så det var intressant och se hur de jobbar där... Jag fick stå i kassan och gud va roligt det var! Jag älskar ju allt som har med affär att göra, det passar mig perfekt! ja, det var kul och jag fick med mig grejer hem naturligtvis..ha ha ha... man har ju inte nog med grejer menar jag!
Nu har jag precis ätit god fredags mat,jag har gjort egna klyftpotatis, rostade moröter, zuchini, paprika och lök med en stor sallad och kött och champinjonsås...mmmm va gött!
Nu ska jag snart sätta mig i soffan och bara mysa med min 70% chokladkaka med pistagenötter, men först ska det tvättas! (som vanligt)
Ska ta det så lugnt som möjligt iddag för imorgon ska jag jobba natt...phu....ja, det är bra för ekonomin så det är ett måste!

Tack och hej!

Praktik

Hejsan svejsan!

Nu sitter jag på min praktikplats som är socialpsykiatrin i Arvika. Här ska jag vara sammanlagt 4 veckor, har snart gjort 3 veckor så nu är det inte så länge kvar... Sen är vi färdigutbildade undersköterska!!! Jippi! gött att vi snart är klara!!
Här är det intressant att vara och se hur människor är i olika tillstånd, hur de fungerar när de är så sjuka som de är. Har hört en del historier som är lite skrämmande men ochså väldigt intressant! Tänk att människor kan bli så sjuka, skrämmande!
Ja, nog om det... På lördag ska det jobbas igen, nattpatrullen... Gött och få in lite pengar nu när det det är som det är, gubben är arbetslös, och bröllop på gång. Apropå bröllop så ringde prästen igår som ska viga oss, hon heter Ragnhild, trevlig... Vi gjorde upp en tid då vi ska träffas i mikaelikyrkan och gå igenom vad som händer och sker i kyrkan när vi ska gifta oss...Vi ska träffas den 24 kl 14.00.. Spännande!!! Nu är det inte så länge kvar, usch vad nervös jag blir!

Ja, hoppas alla mina klasskompisar har det bra på praktiken och att ni trivs!

tack och hej

Min ängel

Hej hej

ja, det var ingen rolig dag igår..
Jag och gubben pratade med veterinären i karlstad om kasper och han hade tydligen blivit lite bättre men inget överdrivet. Vi beslöt oss för att åka dit och hälsa på, jag ville ta bort han men janne var inte riktigt säker men det är så synd om djuren när de har ont. Han var förlamad och vi beslöt oss för att låta han somna in, det var det värsta beslutet jag någonsin tagit men ändå ganska självklart, han ska inte ha ont!
Han kom in i rummet och vi satt där för att säga hej då, tårarna rann längs kinden och jag kunde inte släppa taget om han, jag satt och snosa på han för att riktigt få känna hans dofter för sista gången.. Jag kramade han så hårt och ha la sitt huvud på min arm och kände sig trygg, skakningarna som han hade tidigare slutadeoch han bara njöt när vi var där, han kände sig hemma... Sen var det dags...

Han la sig till rätta i mitt knä, jag såg att han tyckte det var gott att ha oss där... Det kom en underbart trevligt människa in till oss och hade med sprutan som skulle ta bort hans smärta och få han att må bra igen... Det var det finaste jag varit med om faktiskt, han låg så gott påmig och hon sprutade in medlet, han vände sig lite och la huvudet i jannes hand och sen somnade han bara in. Så fint. Nu slipper han allt ont som han hade och har det bra nu, mormor tar bra hand om honom!

Sov gott min lilla vän, vi ses igen!

Kasper, min lilla vän

Hej hej
Idag har det inte varit nån rolig dag. Det började faktiskt inatt. Vi gickoch la oss som vanligt när jag hörde att min hund Kasper började låta konstigt, han liksom andades tungt och skakade som ett löv. Jag sa till gubben att nu är det nåt på gång, det har hänt förr. Han blir konstig som om han får ett anfall.
Efter en stund hoppade han ner från sängen och la dig under sängen och det började låta konstigt, han släpade sig fram låt det som....
Vi somnade till slut i alla fall för det blev tyst, och i morse när jag skulle gå ner var det ingen hund som följde med och de var konstigt tyckte jag för det gör han ju alltid, vill ju ut och kissa på morgonen... Jag tänkte inget mer på det utan tänkte att han är väl trött, men efter en stund hörde jag att de dunkade i trappen så jag gick och kollade, då hasar han sig ner för trappen med frambenen och rumpan slog i trappstegen, han var förlamad!
Han kunde inte gå med bakbenen, utan släpade sig med frambenen och drog rumpan i golvet. Jag blev helt förstörd och vi ringde till veterinären i karlstad som sa att vi måste komma direkt, det var akut. Hon trodde det var diskbråck, det var tydligen vanligt hos taxar. Vi slängde oss ner till dagis med Angelina och körde till djursjukhuset i Karlstad, vi bar in han försiktigt till receptionen, väl inne så bajsar han på golvet, har ingen reflex så det bara kom. Jag grät som en idiot och mådde så dåligt av att han var dålig.
När vi väl kom in till veterinären gjorde hon lite tester för att se om han hade någon känsel i bakbenen, men det var inte mycket... Han hade diskbråck och mycket ont. Hon sa att det kunde gå att operera men då skulle vi till stockholm och operationen kostade runt 40.000 kr, men i har försäkring men det skulle ändå kosta runt 15.000 kr. Sen skulle det bli rehabilitering en lång tid framöver och det var inte säkert att det försvann utan de kunde lika gärna hända igen...
Han blev inskriven där idag så vi kunde fundera hur vi ville göra, de skulle se om han blev lite bättre tills imorgon för då kunde man börja med en annan behandling som inte är så dyr. M
Men jag tycker så synd om han, han har så ont och har haft det så länge utan att kunna tala om det för mig! Känns som det är lika bra att låta han somna in istället för att behöva gå igenom detta, han är ju nog nervös... Nej, vi får höra vad de säger imorgon.

Tack för idag!

Skärpning

Hej hej

Uh vad längesen det var jag skrev nu, fy skäms...nu får jag skärpa mig!
Har inte haft orken att skriva nu sen jag började på praktiken, är på socialpsykiatrin och gör min praktik och ska vara där sammanlagt i 4 veckor.. Det är väldigt spännande tycker jag, tänk att människor kan vara så sjuka...fy vad hemskt. tur att man inte är så, eller inte så mycket sjuk...ha ha ha. Nej då, man ska inte skoja om sånt men det är väldigt intressant...
Det är ett väldigt bra ställe att gå till, att umgås med människor och bli lite social. Det är ju det som de behöver, det sociala.
Ja, nu ska jag gå och lägga mig för imorgon är det dags igen!

Kraaam!

RSS 2.0