Valborg!

Hejsan svejsan!

Jaha, då var det sista dagen i april (kungen fyller år, grattis) och sköna maj ska börja..
Har ju haft ett underbart väder idag på valborgsmässoafton, det har varit så skönt! Gött att vi slutade tidigt på skolan också så man hann med att vara ute i solen lite..UNDERBART!
Idag har jag och gubben, Angelina och min systerdotter Jacqueline grillat. Jag har varit barnvakt idag för syster jobbar kvällen och kommer nog hem snart.
Det var så mysigt! Hade en stor god sallad till köttet och goda frallor och solen värmde, så vi bara njöt! Hoppas det blir lika härligt imorgon... Det blir ingen majbrasa för min del i alla fall, har inte varit nere på sågudden på flera år och sett den men jag hör nu att det skjuts raketer för fulla muggar! Klarar mej bra utan den tror jag också faktiskt...
Har tagit det väldigt lugnt under kvällen, fick stoppa Angelina i badbaljan förut för hon såg ut som en lortgris, händer och ansikte var svarta..men det får man väl ta när de har lekt i sandlådan hela dagen....
Nej, nu ska jag nog krypa ner i min nyrena säng.....mmm va gott!

Tack och hej!


mätta och belåtna

Onsdag

Hej hej!
Idag är det onsdag och vi har haft en långdag i skolan idag, vi hade redovisning idag men jag hann inte med att gör den. Jag får göra min nästa vecka. Vi har bara en dag kvar denna vecka för på fredag är vi ju lediga!
Idag är det lugna puckar, har iinte gjort nåt speciellt och tänker inte göra det heller, gött att bara ta det lugnt!
Slapp att göra middag när jag kom hem i alla fall, för när jag kom hem stod gubben och gjorde spaghetti och köttfärsås mmm gott!!
Nej, nu blir det bolibompa!

Hej hej

Blommor och rabatter

Hejsan hoppsan!

Tråkigt väder måste jag säga, var tog solen vägen!
Ja, i alla fall.. Gårdagen blev ganska efektiv, jag och Janne lämnade Angelina på dagis vid kl 9 och sen fick vi för oss att göra lite fint i rabatterna. Ja, vi åkte till kelenius, eller Ernas handelsträdgård som det heter nu. Vi köpte flera säckar jord och massa blommor, perenner som jag tycker är jättebra för det är blommor som kommer år efter år och jag är ingen trädgårdsmänniska så för mig är det utmärkt att slippa sätta nya blommor hela tiden.
I alla fall så kom vi hem och gubben började sätta spaden i den ena rabatten som är ganska lång och med en gammal jord som har varit sen 1800-talet ser det ut som, han började ta bort massa tovor och ogräs sen hällde vi på jord med gödsel, fy va det stinker i haga nu! ha ha ha! men fint blev det, sen satte jag i blommorna som vi köpte och jag hoppas de tar sig så vi får det lite fint på gården. Vi var så duktiga. Sen började vi med en annan rabatt, jodå, lika bra att fortsätta när man är på det humöret... Vi ick bort alla grästovor som var där och idag öste vi på ny jord, ska sätta blommor där också men vet inte vad! Inte nog med det, nu har vi även hällt på jord i en annan rabatt som verkligen behövde det, så nu är det så fint!! Hoppas bara att det börjar växa snart....
Nu väntar jag på Therese som ska komma och dricka kaffe!
Ha det bra!

Söndag

Söndag vilken tråkig dag!
Vädret har ju inte varit bra heller idag, inget har varit bra! Har inte gjort något speciellt idag, sett på film och lagat mat.
Skrev in mig på viktväktarna på internet igår, måste försöka gå ner llite nu...Det är inte bra detta att se ut som man gör, har redan diabetes och högt blodtryck.... Ska i alla fall försöka gå ner några kilo, men vi får se hur det går med det hela...
Jag och susanna ska ut och gå en sväng sen,, det får bli långpromenad och det ska bli sååååå gött! Att äntligen komma igång!
Igår var vi effektiva jag och min syster, vi var hos pappa och hjälpte han att putsa fönster och byta gardiner och städa. Det blev så fit så! Skulle behöva göra det här hemma också men är helt förstörd i ryggen idag efter gårdagen...men men man måste ju hjälpa sin gamla far...hi hi hi...
Ja, nu ska jag gå upp med Angelina och försöka få henne att sova för hon ska på dagis imorgon, men det kommer nog inte gå så bra men får göra ett försök...

Tack och hej

Mimmi är tillbaka!

Jippi!!! Min lilla kissekatt är tillbaka! Phu, vilken lättnad..jag har varit så orolig! Janne kom in med henne när han var ute och högg ved, hon kom fram till han och han bar in henne till mig. Hon måste ha varit instängd i nåt garage för det luktade lite instängt av henne, precis som jag trodde! Jag kan säga att hon var riktigt hungrig, hon har ju varit borta 2 dagar så det förstår jag... vill inte veta hur det luktar i garaget där hon varit....ha ha ha, mycket kiss! Underbart att ha henne hemma igen, att en katt kan få en att bli så orolig! Man tycker verkligen om djuren man har!
Ja,, det blev ju ett lyckligt slut i alla fall och det känns bra att slippa oroa sig...
Ska byta rent i sängen idag för jag har tvättat täcken och det blir så härligt att lägga sig i nyren säng! Imorgon är det dags för skolan igen, blandade känslor måste jag säga...Mest roligt!
Ja, det var allt för mig idag!

Tack och hej


kommer Mimmi tillbaka?

Min lilla Mimmi är borta, det är min lilla katt som jag har i ett par månader. Hon har varit borta i ett dygn nu och jag har ropat på henne hur mycket som helst men hon kommer inte! Usch vad orolig jag är, tycker inte om detta...Jag hoppas att hon har blivit instängd i grannens garage så när han går dit imorgon så kommer hon springande hem... ja, det är bara att vänta och vänta och vänta ovh vänta......*suck*

Under dagen idag var jag och Linda i Töcksfors . Jag skulle ha skor till Angelina och det fick jag tag i, billiga var de också...gud vad bra!
Var inne på indiska och köpte mig en fin lykta och ett klotljus till den som jag ska ha i vardagsrummet, det blir nog bra! Finns så mycket man vill ha på indiska! Vi gick där i många timmar och det var gött och komma hemifrån en stund...
Nu har jag inget mer för idag....får ropa på Mimmi!

Tack och hej

Dagen efter

Ja, då var det dagen efter mitt födelsedags partaj! Och jag är INTE bakis, nej jag drack inte så jättemycket igår för huvudvärken började komma rätt tidigt men jag var med på tequelia race och några drinkar blev det och någon öl men klockan 10 var jag redan trött och ville lägga mig, men det gick inte för jag hade ju fest och det var jättekul! tyckte jag i alla fall, beror nog på vilka som var här. Vi brukar bli ett gött gäng...Måste ju nämna den roligs singstar som är ett måste när man partajar...finns det nåt roligare ään att sjunga, eller jag sjunga och sjunga...skrika är nog det rätta ordet...kul är det i alla fall....
Svär mor kom med Angelina idag för hon var snäll nog och var barnvakt under natten, tänk vad gött det var att ha henne hemma igen fast det är gött och vara barnledig åxå, det måste jag säga....
Vi har grillat korv idag och varit på långpromenad, härligt nu när det är så fint väder! Men nu är jag riktigt trött och sliten och ska bara mysa i soffan. Jag återkommer....

Tack och hej

Städning

Hej alla glada!

Idag har vi varit duktiga på backafall, vi har ensat och städat på altanen för imöra kommer det folk klockan tre och ska äta smörgåstårta och dricka kaffe och naturligtvis ha med sig presenter till mig! På kvällen blir det partaj med mina nära och kära....ska bli sååååå trevligt, ska snart öva på karaoke så jag är bäst på det imöra...uh vad roligt med karaoke!
Ska försöka städa inne också lite så folk kommer in, om inte annat för att låna toaletten...
Har varit en underbar dag idag och jag satt i solen en stund och vilade mig och tog en iskall öl, det var inte helt fel!
Igår var jag nere hos Jenny och fick mig lite vin, ris, kyckling med jordnötssås. Det är så himla gott med jordnötssås, skulle kunna äta det varje dag!!
Nej nui ska jag börja städa och göra iordning för imorgon...

Jag återkommer

tack och hej

Födelsedag

Tänk att idag fyller man år, jag fyller 27 år...herregud! 27! ja, vad tiden går fort, tycker inte det var längesen man var 20 och rände på bolaget och på september varje fredag och lördag (eller hur susanna!). Åren bara rusar iväg och snart är man 30, ja inte riktigt än men det är inte länge kvar nu.
Har fått många grattishälsningar! (tack) men idag blir det inget kalas för min del. Men på lördag blir det kalas hela dagen och kvällen och inpå natten. Party party! Kul ska det bli för då kommer mina nära och kära, längtar efter er!
På dagen kommer min gudmor med barn och svärmor med sin goda smörgåstårta, den är riktigt populär. T.o.m pappa som inte äter smörgåstårta äter den, mumma!
Senare är det dags för alkoholen, måste ju fira att man blir äldre...Uh vad kul det ska bli!
Jag återkommer...

hej svejs

Bullar

Nu har jag bakat bullar! De blev faktiskt goda, de kan jag bjuda på lördag när jag har kalas... gött! Det blir inte så ofta jag gör bullar, tycker det dröjer så länge men det gjorde de inte idag så nu ska jag göra det oftare... Roligt när man blir positivt överraskad. Naturligtvis var min lilla prinsessa med och bakade, hon ringde till sin moster och va så stolt och sa " baka bulla" hon berättade att de var minsann hon som bakade, hon har längtat efter detta! Vi bakade två olika sorter, en med vaniljsmak och en med kanel... gott med olika sorter att välja på..
Nu blir det nog inget mer bakande idag men imorgon kanske, tänkte jag skulle göra chokladmuffins men vi får se... Nej nu är det dags att byta plåt!

Hej svejs


Skolarbete

Ja, då har man varit duktig idag! Har äntligen börjat med mitt fördjupningsarbete i sjukvården, det ska vara klart denna vecka så det är väl på tiden att börja ha ha ha... Nu har jag gjort det och det gick av bara farten, har gjort mycket på det nu så nu är inte mycket kvar att skriva. Gött! Jag skriver om migrän för det har man oturen och drabbas av ibland :( jobbigt! Tänkte jag skulle skriva om det så jag får reda på lite mer om sjukdomen.
Medan jag satt och jobbade gick gubben och Angelina tull godishuset och köpte sig en varsin glass (ingen till mamma!) sen gick de till lekparken, vilken snäll gubbe jag har som låter mig arbeta ifred! puss på dig!
Ska snart hänga tvätt (som vanligt!) sen ska det lagas mat, vet inte va det blir idag men vi kommer nog på nåt... Måste baka också, ska ha kalas på lördag och måste ju bjuda på nåt så det är bara att sätta fart!
Lägger in lite kort från barnmässan.




hopptorn

Trädgårdsarbete

Hej hopp!

Idag måste jag säga att jag har varit duktig (igen) gjorde en storrensning på gården, fick bort alla löv och all skit som har samlats under vinter och börjar titta fram nu... Fy va mycket skit! Gött och ha det gjort, nu är det så fint så.... Men jag kan inte ta all äran själv för min kära syster har hjälpt till åxå och för att inte tala om barnen, de va så duktiga idag!
Var iväg till min kära gudmor och fick lite kaffe och bullar, barnen fick presenter och godis. Vi brukar träffa dem under påsk, det är så trevligt så!
Nu har jag tagit ett ryck hemma, speciellt i hallen. Har fått bort vinterkläderna som har hängt överallt så man knappt har fått plats själv, nu är det så tomt och fint...
Ja, jag har lagt in kort men vet inte var de är så jag får nog börja om från början! ha ha ha

Jag återkommer....nu blir det mat!

Tack och hej




Angelina i öllådan

Glad påsk!

Vilket underbart väder! Har varit ute i solen hela dagen, suttit på verandan och solat, krattat löv och hängt ut en tvätt. Uh va gött när en kan börja göra det! Tror jag har fått lite färg på armarna hi hi hi....önsketänkande.
Ikväll är det dansbandsgalan i charlottenberg, syrran ska dit och parta. Hon står i duschen just nu sen ska jag hjälpa henne med hår och smink. Själv ska jag vara bernvakt men jag följer nog med en kompis i hennes cheva till charlottenberg och kollar läget, gubben får stanna hemma. Uh vilken snäll gubbe jag har som ser till barnen, men förhoppningsvis sover dem innan jag åker så det blir nog bra..
Ska hänga tvätt igen nu i det vackra vädret..

Ha det bra påsk!

Tack och hej.

Långfredagen

Idag har vi varit hurtiga! Jag, gubben, syrran och barnen gick faktiska äggpromenaden... Det är ju hur många år som helst sen jag gick den! Det var kul faktiskt, kastade bollar i hinkar för att samla poäng men det gick inge bra :( men så är det! När vi kom fram till slutet fick vi stå jättelänge i kö för att se om vi hade vunnit nåt, vi hade 10 rätt av 12 så vi vann ju ägg! Men sen när vi skulle hämta äggen skulle man ställa sig i en annan kö som var lika lång som den andra kön, men vi gick ju naturligtvis före alla andra så vi fick våra ägg och åkte därifrån. Vi hade faktiskt bråttom för vi skulle till svärmor och äta påskmat, uh vad gött det var! Vi åkte alla dig inklusive min pappa som inte hade nåt att göra men då fick han lite mat i sig åxå, aldrig fel... Sen har vi bara myst frmför tvn, såg lite på talang men nu börjar jag bli väldigt trött, barnen har varit övertrötta länge och springer runt så nu ska barnen i säng! och jag med snart.....phu....
Ha det bra, hoppas det blir sol imorgon som det är sagt!
Jag återkommer...

Tack och hej

Påskmat hos svärmor

Systeryster Linda

Skärtorsdagen

Idag blev det inte nån lång dag på skolan, vi hade det lite mysigt med godis och vi åt en jättegod paj som vår lärare hade gjort. Gött! Sen fick vi gå halv 12 istället för 12 så det var ju gött de med, nu är det påsklov! eller projektvecka som det heter då vi ska göra ett arbete hemma under denna vecka... Men det orkar jag inte ta tag i än utan det gör jag en annan gång... ha ha ha
När jag kom hem så hade vi en riktig mysdag, min syster och hennes dotter kom in till stan och vi gjorde lite mat, gryta på fläskfile och grönsaker och kokt potatis till. Efterrätten bestod av jordgubbar och grädde...mums..det var inte helt fel kan jag säga! Efter maten tog vi en tur ner till torget där det var lite stånd med godis och ballonger ochlite all möjligt, kom tyvärr lite sent så de höll på att plocka ihop när vi kom men vi fick med oss lite godis till barnen. Åkte hem och mös igen!

tack och hej!

Regning dag

Usch vilken tråkig dag, regn regn regn! Imorse när jag skulle iväg till skolan satte jag på mig min nya fina vårklännig och mina ballerinaskor i väntan på att solen skulle dyka upp, men ack så fel jag hade! det kom ju aldrig någon sol! Typiskt, jag som gjorde mig vårfin!
Imorgon är det dags för redovisning på psykiatrin, tror inte jag kan bli mer nervös än vad jag redan är! Hatar att redovisa! Men men det är gött när det är klart.
Har inte gjort nåt speciellt idag, gubben är iväg på kurs så det blir bara jag och min prinsessa som får tillbringa kvällen tillsammans, mysigt! Har ätit kvällsmat nu och ska väl sätta oss framför tvn och se hur det går på hockeyn ;) nej då, är faktiskt inte så intresserad...
Jag återkommer..

Tack och hej

Blondin

Hej hej!

Ja då har man äntligen varit hos frisören. Det var verkligen dags för en finputsning på håret, passade på att göra mig blond också som jag brukar vara men jag har varit mörk nu ett tag och börjar tröttna på det nu. Det är ju vår och allt så nu ska man vara blond!
Just nu har jag och systeryster delat på en kyckling rulle från pronto, den är så god! Men lite styrka i den känner jag! Mätt och go i magen...
Har även idag kommit igenom några påskbrev, fick med Angelina att måla ett i alla fall resten fick jag göra.. Inte så många kvar nu!! Uh vilken helg det blir, påskkärringar och påskbrev, påskmiddagar och påskdans....kul kul!
Jaja, imorgon är det dags för skolan igen, hoppas jag får reda på vad jag fick på provet i sjukvård....spännande!
Jag återkommer...

Blonds


Påskbrev

Nu börjar jag bli trött i armen, har suttit och målat påskbrev med min kära dotter som tröttnade väldigt snabbt. Det var ju bara att sätta sig och börja måla, kom upp till 2 st sen orkade jag inget mer...ha ha ha!  Får ta och måla mer imorgon för hon vill nog inte göra så många, men det går väl lika bra om jag gör dom... Det är ju snart påsk så det är väl på tiden att börja!
Var ute en sväng på gården förut och skulle kratta lite men jag upptäckte ganska snart att det var ju helt omöjligt, min kratta är nämligen trasig men jag hann kratta bort löven från rabatten och såg att det börjar komma påskliljor, tulpaner och pärlhyasint! uh vad härligt när man ser att det börjar växa i rabatterna... Skulle vilja köpa lite penséer och göra iordning i krukor men just nu räcker inte ekonomin till så jag får vänta lite. Tänkte gubben skulle erbjuda sig att köpa dem till jag fyller år, den 15 april, då vill vi ju ha det fint när det kommer folk. hi hi hi. men vi får se, det blir nog bra..
Var iväg och köpte ny vinddress till Angelina förut, tycker det börjar bli varmt att gå i overall nu så vi köpte en jacka och byxor, men jackan kostade 249:- helt sjukt tycker jag för en tunn jacka men inte nog med det för när vi var på kappahl och skulle köpa detta så fanns det ju inga byxor till jackan, helt slut. Vi fick gå in på lindex och köpa ett par byxor som passade till jacka. Det fixade sig ändå. Detta får hon ha till dagis imorgon när hon ska iväg...
Jag återkommer...

tack och hej

Måndag

Då var det måndag igen och solen står hög på himlen, härligt!

Har varit duktigt nu på morgonen när jag har skrivit ett arbete om teoretikern Jean Piaget. Nej jag har inte gjort det frivilligt utan det är ett arbete vi har i psykiatrin på omvårdnadsutbildningen som jag går. Det är ju inte min starka sida det här med teorier och faser, Freud och Jung och alla gubbar men nu är mitt arbete gjort i alla fall. Gött! Kan snart gå ut och njuta av solen, bara den kommer på verandan så jag kan sitta där och sola!
Angelina är på dagis idag efter en vecka hemma med förkylning, det var jätteroligt att komma tillbaka tyckte hon. Jag hann inte få en kos när jag skulle gå utan hon försvann in bland de andra barnen, hon ska gå tre dagar i veckan nu fem timmar per dag för nu när gubben är arbetslös får hon bara gå 15 timmar på dagis.
Ska nog fortsätta med att tvätta för i tvättstugan kommer jag knappt in i för alla kläder som ligger överallt! tråkigt!! 
Efter det blir det att fortsätta rensa bort all skit på gården som börjar titta fram nu när snön försvinner, usch vad grejer man har gömt under snön. Dags att ta tag i detta nu!!

Jag återkommer...

Tack och hej

Solig söndag

Hej hej!

Idag var väldigt trött  när jag skulle gå upp i morse eller vad jag trodde var möran fast klockan var egentligen 11.45! Herregud! stackars Angelina som satt i sängen och såg på tv ovh var hungrig...men vi gick ner och åt frukost mitt i lunchtimmen, men det gick bra det med.
Nu har vi varit ute i det fina vädret och gått på en promenad så nu sover min söta prinsessa i vagnen, jag har slängt i en tvätt som jag ska hänga ut sen och nu sitter jag här och skriver av mig lite på bloggen.
Gubben har precis kommit upp efter en hård natt med ölen vid hans sida, tycker väl att han är lite seg än men han är på benen i alla fall och det är ju huvudsaken...
Vi ska snart i väg och handla för jag gjorde en upptäckt tidigare idag att vi verkligen inte har någonting hemma i skåpen, inte ens makaroner! då är det illa! Det brukar vara bra att ha hemma när man inte orkar ställa dig att laga en allför komplicerad mat... jaha, nu vet jag inte om jag har nåt mer på hjärtat. Jag återkommer...


Tack och hej


Underbar vårdag!

Vilken härlig dag det har varit idag, redan igår bestämde sig jag och min syster Linda att ta en öl om det blev fint väder idag. Och det blev det ju! En öl har det blivit än så länge... Gick ner till grannen och drack och pratade lite skit en stund, vi blev inte så länge för min dotter Angelina är inte så pigg...förkylning som har suttit i ett tag. Hon ska snart sova så då får vi gå in på den andra ölen...gött!
Måste säga att jag är överlycklig att våren äntligen är här, tycker det har varit mycket vinter nu ett tag. Gött när solen börjar sticka fram och vi får varma dagar . Har suttit i solen idag så jag har blivit röd i ansiktet...snyggt...ha ha ha.

Tack och hej


RSS 2.0